Alkohol

 • Nem az alkoholra

  30 nap, alkohol nélkül. Elsőre talán sokan nem veszik komolyan  a vállalást, aztán jön egy nehezebb nap vagy egy összejövetel, és máris elbukik a fogadalom. Valóban ennyire nehéz?

 • Síppal, dobbal, nádi hegedűvel

  A Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház Addiktológiai Osztályán sokféle módon foglalkoztatják a szenvedélybetegeket, az egyik a zeneterápia.
 • Egy alkoholista gyermeke

  Az alkoholizmus betegség, de olyan súlyos károkat okoz családon belül, hogy azt sem gyermek, sem házastárs egy életen át sem tudja kiheverni. Az alkoholista szégyenét az áldozatok veszik át és cipelik, legtöbbször támogatás és segítséget sem kapva.
 • Mennyi az annyi? Az alkoholizmus fokmérője

  Minden nehéz munkanap után szükséged van egy pohár borra? A hétvégi buli italozás nélkül elképzelhetetlen? Mi az, ami már alkoholizmusnak számít? Ennek jártunk utána szakértő segítségével.
 • Mit tesz velünk az alkohol?

  A túlzott alkoholfogyasztás- akár az egyszeri nagy mennyiségű alkoholfogyasztás is - komoly károkkal járhat az egészségre. Nézzük meg együtt, hogy milyen hatása van az alkoholnak a szervezetünkre!
 • 14 liter tiszta szeszt iszik a magyar évente

  Sokan, sokat és már egészen fiatalon isznak a magyarok. Az Európai Unió tagállamai közül az ötödik legbővebb torkú ország vagyunk. A 16 évesek túlnyomó többsége rendszeresen fogyaszt alkoholt. A becsült adatok szerint az elfogyasztott alkoholos italok ötöde lehet bizonytalan eredetű.
 • Mi árthat a magzatnak?

  A veleszületett rendellenességek lényeges kockázati tényezői az környezeti faktorok, például a dohányzás, az alkoholfogyasztás és a drog. Magyarországon minden huszadik baba valamilyen rendellenességgel jön a világra.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.