A Bács-Kiskun Megyei kórház egykori hálás betege, Gulyás Béla, az Elasto Art ügyvezetője önzetlen példát mutatva köszönte meg az urológiai osztálynak gyógyító munkáját. Dr. Papp Ferenc osztályvezető főorvosnak adott át 1,34 milliós értékű vizeletáramlás vizsgálatnál használt eszközt.

Gulyás Béla betegsége miatt került a kecskeméti kórházba, ahol lelkiismeretes, önzetlen gyógyítók, orvosokkal, ápolókkal, egészségügyi kisegítőkkel találkozott. A felajánlásához az vezette is, hogy el szerette volna mondani, hogy „minden rossz a magyar egészségügyben", hanem hogy Kecskeméten minőségi az ellátás. Ezzel a berendezéssel szeretné megköszönni az osztály dolgozóinak munkáját és a közellátás minőségét.

Dr. Papp Ferenc ismertette a berendezést, ami férfiak és nők vizsgálatára egyaránt alkalmas. Az uroflow a vizeletáramlás mennyiségét és sebességét méri, amit a magyar gyártó által készített számítógépes szoftver dolgoz fel.

Az ismertetés közben az osztályvezető főorvos többször is hangsúlyozta, hogy az urológia problémák első, akár a legkisebb jeleit (vizelési panaszt, fájdalmat) tapasztalva mindenki azonnal forduljon szakorvoshoz. A betegségek nagy része ugyanis egyszerűen és könnyen gyógyítható lenne gyógyszeres formában, ha időben, a tünetek megjelenése után keresnék fel az urológus szakorvost. Azonban mivel sokan halogatjuk az első orvosi vizsgálatot, így sok, sajnos komoly betegség már csak előrehaladott stádiumban kerül diagnosztizálásra. Pap-Szekeres Anita, a kórház ápolási igazgatója emléklappal köszönte meg a lakiteleki adományozó és családja nagylelkűségét.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.