Az idén tavasszal meghirdetett Színnel-lélekkel elnevezésű pályázatának köszönhetően a Bács-Kiskun Megyei Kórház közel 5000 négyzetméter falfelület felújítására elegendő festékmennyiséget, valamint egy korszerű, a napi betegellátást, fizioterápiát segítő soft lézer kezelésekhez használt orvosi műszer megvásárlásához 1 millió forint összeget nyert.

Az adomány jelképes átadására 2019. október 22-én, a Bács-Kiskun Megyei Kórház központi előcsarnokában került sor. Az eseményen jelen volt többek között Szabó Antal, a Poli-Farbe ügyvezetője, Kozák Danuta olimpiai bajnok, a Poli-Farbe jótékonysági nagykövete, Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója és Goldea Krisztina, a Bács-Kiskun Megyei Kórház vezető gyógytornásza.

A festékgyár emellett egymillió forintos támogatást is biztosított egy korszerű, a napi fizioterápiás betegellátást segítő, az úgynevezett soft lézer kezelésekhez használatos orvosi műszer megvásárlásához. Az egészségügyi berendezés segítséget nyújt a Fizio- és Mozgásterápiás Osztálynak, több típusú kezelés során is használható, úgymint a baleseti utógondozásban, de az ízületek gyulladásos, kopásos betegségei ellátásánál nagy hasznát veszik.

A Poli-Farbe pályázatán elnyert falfestékeket a kecskeméti kórházban - a dr. Svébis Mihály főigazgató kezdeményezésére létrejött - önkéntes festőnapon használták fel. A munkálatok - szakemberek támogatása mellett - az egészségügyi intézmény dolgozóinak közös összefogásából valósultak meg, amely a kilencemeletes központi hotelépület folyosóit, közlekedőit, liftjeinek előtereit és lépcsőházait érintette. A közös terek felújítása - a napi közel 500 fekvőbeteget ellátó Hotel épületben - higiéniai szempontból is elvárt lenne évente, azonban erre igen szűkös keretek állnak rendelkezésre. A közel negyven munkatárs a kórház több gyógyító osztályát és egyéb részlegét képviselte - a sebészettől kezdve a szülészeten és a főigazgatáson át az ápolási igazgatásig -, de ecsetet ragadott az intézményvezető és Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató is.

A sikeres és nagy létszámú önkéntes napot követően, az épületrész hivatalos átadóján dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója elmondta: „Hálásan köszönjük, hogy a Poli-Farbe festékgyár ezzel a pályázattal gondolt az egészségügyre, a betegekre és dolgozókra egyaránt. Esztétikusabb, tisztább környezetben könnyebb a gyógyulás és a mindennapi munka is. Örülünk, hogy a nyertes pályázók között lehetünk, nagy segítség számunkra. Büszke vagyok és külön köszönöm az önkéntes napon résztvevő kollégáim segítségét, egy jó hangulatú csapatépítő napot tudhatunk magunk mögött."

A megszépült központi épület hivatalos átadóján részt vett Kozák Danuta, ötszörös olimpiai bajnok kajakozó, a Poli-Farbe jótékonysági nagykövete, valamint a bócsai vállalat ügyvezetője, Szabó Antal is.

„Pályázatunk fő célja az volt, hogy az egészségügyi ellátás körülményeinek javításához hozzájáruljunk, csökkenjenek a fekvőbeteg-ellátó intézmények fenntartási és működtetési költségei, valamint a kórházak falai között eltöltött hosszabb, rövidebb gyógyulási időszakok és a dolgozók mindennapjai egy esztétikusabb, tisztább környezetben telhessenek. Rendkívül jóleső érzés, hogy kézzelfoghatóan tudtunk javítani Kecskemét városa és Bács-Kiskun megye betegeinek ellátásán a fontos orvosi készülék beszerzésének támogatásával, illetve a tisztább és egészségesebb kórházi környezet kialakításának elősegítésével, amely a gyógyulásra várók életét éppen úgy megszépíti, mint az egészségügyi dolgozókét. Az érdem azonban a megyei kórház munkatársaié, akik a mostani önzetlen épület-felújító munkájuk mellett a hivatásukat minden nap kellő becsülettel és odaadással végzik" – hangsúlyozta Szabó Antal, a Poli-Farbe ügyvezetője.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.