Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében több mint 286 millió forintos fejlesztés valósult meg a Jávorszky Ödön Kórház központi műtőjébe.

Dr. Urbán Edina főigazgató főorvos elmondta, hogy az elmúlt héten öt darab cserélhető lapos műtőasztal és öt darab altatógép került beépítésre. Ezzel mind az öt műtő felszerelése, műszerezettsége az öt műtétes szakma számára lehetővé tette a jelenleg legmodernebb gép-műszerpark használatát. A szakemberek a legkorszerűbb műtéti technikák alkalmazása mellett még biztonságosabb, gyorsabb és hatékonyabb feltételek mellett operálhatnak.

Dr. Marjanek Zsuzsanna a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás osztályvezető főorvosa, műtővezető a készülékek, eszközök bemutatása mellett arról beszélt, hogy a kórházban évente több mint hatezer műtétet végeznek. A műtétek mintegy kétharmada tervezett műtét, a többi akut beavatkozás. Az intézmény sebészei mind a laparascopos, mind a hagyományos műtéti technikát nagy gyakorlattal végzik. A traumatológusok végtag, vagy több-végtag törése sérülése miatt a nap 24 órájában operálnak, emellett tervezett csípő-, és térdprotézis behelyezését, is végzik. Évente – a közel 1000 szülés mellett – a szülészek-nőgyógyászok hasűri beavatkozásokat is folytatnak. A gégészeten szájüregi, szájsebészeti, fülészeti műtétek történnek felnőtt és gyermek betegeken.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.