Több mint hétszázezer forint értékű mozgatható betegőrző monitort kapott a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház gyermekosztálya az Életünk a gyermekekért Közhasznú Alapítványnak köszönhetően. A műszert Dr. Kastyják János, az alapítvány kuratóriumának elnöke adta át az intézmény főigazgatójának, Dr. Szepesvári Szabolcsnak.

Az 1998 óta működő Életünk a gyermekünk Közhasznú Alapítvány – melyet helyi gyermekorvosok alapítottak a gyógyítás fejlesztése érdekében – eddig több mint 25 millió forint értékben támogatta a kiskunhalasi kórházat. Többek között ultrahang berendezést, vérnyomásmérőket, betegőrző monitorokat, inhalátorokat adományoztak már az intézménynek. Most pedig korszerű betegőrző monitorral lepték meg a gyermekosztályt. A mozgatható, életfunkciókat figyelő készülék több paramétert is mutat, melyekkel átfogó képet ad a beteg állapotáról teljesen fájdalommentesen.

Az alapítvány a műszer megvásárlása mellett hozzájárul egy kórházi dolgozó szakmai továbbképzéséhez is. Dr. Kastyják János, az alapítvány elnöke az átadáson végül Csorvási Kata Mackó Milu naplója című verses mesekönyvével lepte meg a beteg gyerekeket.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.