Vér és vérkészítmények szállítására, sürgősségi szállításokra, ügyintézésre, szakemberek soron kívüli utaztatására használja majd az Orosházi Kórház az új autót.

A napokban érkezett meg az intézménybe egy elektromos Volkswagen Golf. A kormány hárommilliárd forintos támogatásából 249 elektromos járművet szereztek be, amit az ország 90 egészségügyi intézménye között osztottak szét.

Az autó egy töltéssel kétszáz kilométert tud megtenni. Járt hozzá nyári- és téligumi szett, és az összes, mai kornak megfelelő extrával fel van szerelve.

Az E-autót a kórház hivatásos sofőrjei fogják használni. Ezzel szállítják majd a vérkészítményeket, fontos leleteket és iratokat Szegedre, Békéscsabára vagy Gyulára, illetve a városi ügyintézést is az új járművel bonyolítják majd.

Hamarosan elkészül a kórház területén az elektromos töltőállomás is, amiről gyorsan feltölthető lesz a jármű.

Az E-autó használata éves szinten komoly költségmegtakarítást eredményez majd, hiszen a töltéshez használt elektromos áram olcsóbb, mint az üzemanyag, ráadásul a kórház tetejére 1 éve telepített 780 db napcella jelentős mennyiségű elektromos energiát termel, amit szintén fel lehet használni a jármű töltésére.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.