Világszinten is egyedülálló, új felületkezelési eljárással vette föl a harcot a kórokozókkal az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet.

Számos formája létezik a fertőtlenítésnek, a mostani, innovatív eljárás azonban újszerű, mert nem csak falfelületeken használható. Segítségével a betegellátási pontokon, valamint a személyzet által leggyakrabban érintett területeken eredményesen föl lehet venni a harcot a kórokozókkal szemben, folytonosan biztosítva a felületeken a magas szintű higiénés környezetet. A cél az, hogy csökkentsék a fertőzések kockázatát. A kórház az innovatív technológia mellett számos hagyományos megoldást is alkalmaz a fertőzések megelőzésére.

A program során – a világon elsőként – a Markhot Ferenc Kórházban az összes olyan felület megkapta a tartós, úgynevezett fotokatalitikus védőbevonatot, amely az érintéssel történő fertőzések szempontjából kritikus, megszakítva ezzel a fertőzési láncot.

A szolgáltatást hároméves folyamatos szerződés keretében veszi igénybe az intézmény. Az eljárás a Reuters Hírügynökség figyelmét is felkeltette, így nemrégiben híradásban számoltak be az új magyarországi eljárásról.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.