Pécs-Hirden a helyi óvodával egy telken, megközelítőleg hetvenmillió forint értékben új gyermek-háziorvosi rendelőt és a védőnői szolgálat működéséhez szükséges épületet alakítanak ki.

Pécs 2017-ben nyert 690 millió forint támogatást nyert hét rendelő felújítására, illetve építésére az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című projekt keretében. A munkálatok azóta folyamatosan zajlanak, a következő fél év fog a Pécs-Hirden épül gyermekorvosi rendelő építéséről, amelybe Dr. Papp Eszter gyermek háziorvos előreláthatólag fél év múlva költözhet át.

Pécs keleti városrészét érinti a most induló másik egészségügyi fejlesztés. Több, mint negyvenmillió forintból korszerűsítik a Bittner Alajos utcában, dr. Gallovich Éva körzetében a felnőtt háziorvosi rendelőt. A projekt keretében az épületet átépítik, korszerűsítik és új helyiségekkel is bővítik.

A 690 millió forint összköltségvetésű, hét pécsi háziorvosi rendelőt érintő projekt keretében az átépítés során az épületek alapvető külső és belső korszerűsítése, energetikai fejlesztése, komplex akadálymentesítése valósul meg. A praxisok helyiségeinek korszerűsítése mellett a közös használatú területek átalakítása, fal és padlóburkolatok cseréje is megvalósul. Az épületek energetikai felújításának keretében a külső nyílászárók új, fa vagy műanyag ablakokra történő cseréjére, a fűtés és a használati meleg vízellátás, illetve a belső világítás korszerűsítésére is sor kerül.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.