Több éve adventi gyertyagyújtással teszik meghittebbé a betegek számára a kórházi tartózkodást a szolnoki Hetényi Géza Kórházban.

Az advent az eljövetel, a boldog várakozás öröme. Az ünnepekre készülve mindenki sürög-forog, vásárol vagy ajándékot készít. Vannak azonban, akik betegségük miatt az ünnepek alatt vagy éppen a készülődés idején is kórházban vannak. Ezt igyekeznek a kórházban megteremtett adventi alkalmakkal enyhíteni. Felekezettől függetlenül bárki részt vehet a gyertyagyújtáson, kicsit eltolva a mindennapos gondokat, elterelve figyelmét a fájdalmakról, a lábadozás sokszor nehéz óráiról, átadva magát az ünnepi várakozásnak. Már a második gyertya gyullad fel az adventi koszorún, melyen a kórház főigazgatója dr. Bene Ildikó is részt vett. A főigazgató kiemelte, a betegek is jobban gyógyulnak, ha érzik a törődést, ha részesei lehetnek az ünnepi várakozásnak, még ha betegségük miatt nem az otthonaikban élik át ezeket a pillanatokat.

A kórházban tartózkodó kis betegeknek a megyei önkormányzat kedveskedett mintegy hetvenezer forint értékű könyvadománnyal. A Gyermekosztály kis betegeinek a megyei közgyűlés elnöke Hubai Imre olvasott fel egy Benedek Elek mesét, feledtetve a kicsikkel a kórházi lét nehezen pergő perceit.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.