Meglepetés koncerttel kedveskedett a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti kis betegeinek a Budapesti Fesztiválzenekar. A gyermekosztály játszószobájában tartott műsor elkápráztatta a gyermekekből, szülőkből és kórházi dolgozókból álló lelkes közönséget.

A BFZ bekopog! című programon klasszikusokkal, Glière, Mozart és Schubert művekkel szórakoztatták a gyerekeket. A zenekar művészei közül, Bodó Anita hegedűn, Mód Orsolya csellón, Juhász Barna brácsán, Johannes Grosso pedig oboán játszott a kicsiknek.

A BFZ bekopog! című rendezvénysorozat lényege, hogy a zenekar egy-egy vidéki koncerthez kapcsolódóan „megszállja” a hangverseny helyszínéül szolgáló várost, és házhoz viszi a zenét. A zenekar művészei ezúttal Kecskemétet vették be. 

A Budapesti Fesztiválzenekar és Fischer Iván azt szeretné, hogy Magyarországon a zenekedvelő és a zenével kapcsolatban lévő tehetséges fiatalok még nagyobb kedvvel és tudással fordulhassanak a muzsikálás felé. A program keretében szokatlan helyszíneken – fürdőkben, könyvtárakban, állatkertekben, kórházakban, börtönökben, idősek otthonában – is kamara-zenélnek. A vállalkozás egyben arra is lehetőséget ad, hogy a zenekar vidéken élő rendkívüli tehetségeket fedezzen fel.

A mindennapi zenehallgatás, éneklés és hangszeres játék nagymértékben hozzájárul a beszéd, a nyelv és a kreativitás fejlődéséhez, lelki egészségünk megőrzéséhez. A Budapesti Fesztiválzenekar ezért a világon egyedülálló zenei nevelési programjával azon dolgozik, hogy megismertesse a klasszikus zene kincseit a gyermekekkel, a családokkal és a fiatal felnőttekkel. Az élményekben gazdag felfedezőtúrákon a kisebbek a hangszerekkel vagy rövidebb dallamokkal, a nagyobbak szimfóniákkal, gyerekoperákkal, versenyművekkel ismerkedhetnek meg.

A zene felemeli a lelket, ezáltal pedig a test is gyorsabban gyógyul. A komolyzene kifejezetten jó hatással lehet a depressziós tünetekre. A magas vérnyomás, a gyomorfekély vagy akár a depresszió mind olyan következmények lehetnek, amikkel jó eséllyel számolnia kell annak, aki nem képes kezelni a stresszt, megoldást találni a relaxálásra. A stresszoldásnak azonban egy kimondottan kellemes módja, a zene. A zeneterápia egyre nagyobb népszerűségnek örvend azok körében, akik valamilyen hatékony stresszlevezető módszert keresnek.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.