Mire jó a testzsírmérés, nem elég, ha azt tudom, hány kiló vagyok? Fájdalmas-e a mérés, mi az optimális zsír- arány és hogyan lehet egyáltalán lemérni? Szakembereinktől mindent megtudhat.

Mire jó a testzsírmérés?


A pár másodperces eljárással szinte grammra pontosan megtudható, hogy a test hány százaléka zsír. Az ön egészsége szempontjából a testzsír arányának az ismerete sokkal fontosabb, mint csak annyit tudni, hogy mennyit nyom a mérlegen.


Mi az optimális arány?


Az optimális testzsír arány férfiaknál 12-18 százalék, nőknél 20-25 százalék.


Hogyan tudják meghatározni a zsírarányt?


A testzsír méréséhez használt készülék alapja az az elv, hogy az izomszövetnek, a csontozatnak és a zsírszövetnek más az elektromos ellenállása. A l műszer gyenge, egyáltalán nem érezhető áramot futtat át testen, az ellenállás attól függ, hogy mennyi vizet tartalmaz a test. Mivel a zsírban nincs víz, így az áramot sem vezeti, ez pedig megváltoztatja a test elektromos ellenállását.


Van-e egyéb adatokra szükség, hogy pontos legyen az eredmény?


A mérés előtt meg kell adni az életkort, a nemet és a magasságot, ezeket ugyanis műszer számítógépe figyelembe veszi a testzsír százalék meghatározásakor.


Milyen gyakran érdemes testzsír arányt mérni?


Évente legalább egyszer mindenkinek ajánlott. Arra érdemes figyelni, hogy a mérésekkor a körülmények lehetőleg mindig ugyanolyanok legyenek, mert a test vízháztartását számos dolog befolyásolja, így például a sportolás, a kávézás, a szaunázás és a többi.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.