Alvászavar, hangulatingadozás, étvágytalanság – sokak számára ismerős tünetek. A hideg beköszöntével megnövekszik a panaszosok száma, ám a téli depresszió is kezelhető.

Rövidebb nappalok, hideg, kevesebb napfény mind a tél velejárója. Sokak rosszabbul viselik ezt az időszakot, főleg az év végéhez közeledve. Esetükben jelentkezhetnek a tünetek: étvágytalanok, rosszul alszanak, kedvük sincs emberek közé menni. A téli depresszió ellen van megoldás, enyhíthetjük az enyhébb tüneteket akár orvosi segítség nélkül is.

De mi az, amit mi magunk is tehetünk a változás érdekében?

A szakemberek azt tanácsolják, legyünk többet a szabad levegőn, ez ugyanis enyhíti a bezártságérzetet. Hetente többször végezünk valamilyen testmozgást. Alkalmazzunk fényterápiát, gyertyákat is gyújthatunk. Vegyünk elő egy számunkra kedves könyvet és egy forró fürdőben elmerülve olvassunk, netán nézzünk vígjátékokat. Találkozzunk barátainkkal, családtagjainkkal, beszélgessünk.

Ha azonban tartósan fennáll a rossz hangulat, és már a munkahelyünket is elkerüljük, mindenképp kérjük szakértő segítségét.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.