Elkezdődött a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti székhelyén az előcsarnok átalakítása, az impozáns tér változatos, színes és hasznos funkciókkal bővül. A kórházban kialakítanak egy emléksarokkal díszített pihenő teret, színes ülőbútorokkal felszerelve. Világító panelek segítik majd a tájékozódást, a gyerekeket pedig ezentúl vidám játszósarok várja. A Lift Galéria pedig kiállításoknak ad majd otthont.

– Már évekkel ezelőtt, az új épületszárny átadásakor felmerült bennem a gondolat, hogy az előcsarnok egyszer a lélek nyugalmát is szolgáló barátságos, funkcionális térré alakuljon át – meséli Dr. Svébis Mihály, a kecskeméti megyei kórház főigazgatója, aki Szemők Zsuzsanna szobrászművész és a Duna-Aszfalt segítségével köszönhetően valósíthatja meg az elképzelést.

A projekt első lépése az emléksarokkal díszített pihenő kialakítsa. A várakozást modern, színes ülőbútorok teszik kényelmessé. Az emléksarokban az intézmény által alapított elismerésekben részesült munkatársaink névsora olvasható. Az előcsarnokba érkezőket világító információs fal várja. Ez segít az eligazodásban, megtalálható lesz rajta a telephely térképe, az osztályok elhelyezkedése, de elolvashatják a kórház rövid történetét is.

– Az intézményünkben számos tehetséges művész munkatárs dolgozik, ezért régi vágyunk teljesül a Lift Galéria kialakításával – ismerteti a terveket a főigazgató. – Az előcsarnokban található lift körül egy olyan galériát alakítunk ki, mely alkalmas a kórházi munkatársak és egyúttal a pszichiátriai betegek alkotásainak állandó vagy ideiglenes kiállítására is. A várakozás sokszor a legkisebbeknek megy a legnehezebben, így Családbarát Kórházként törekszünk a gyermekekkel érkezők helyzetét megkönnyíteni. Számunkra nyújt tartalmas perceket az új gyermeksarok, mely színes kisbútorokkal, játékokkal várja családos látogatóinkat.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.