„Amikor őseink lejöttek a fáról, a mozgás szempontjából egy taktikai hibát követtek el, azóta az életünk – különösen a XXI. században - folyamatos egyensúlyozás a civilizációs ártalmak és az egészséges életmód között.” – mondta a   Mozgás Éjszakájának bejelentésén Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár.

A Mozgás Éjszakája sportesemény 2014. június 28-án 22.00 órakor kezdődő és hajnali 4.00 óráig tartó különböző sportágakat felvonultató egész éjszakás, ingyenes programsorozat. A programot hirdető felvezető futáson részt vett többek között Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár, Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Kropkó Péter Ironman.


„Június 29-ére virradó reggelre, reméljük, hogy 1 százalékkal többen gondolják majd úgy, hogy mozogni érdemes, hangzott el a sajtótájékoztatón.


Mozgas<em>ejszakaja</em>43


A Mozgás Éjszakáján a Városligetbe várják a sportolni vágyókat, akik részt vehetnek éjszakai futáson az Andrássy úton – 5 és 10 km; biztonságos kerékpártúrán Budapest szívében 10 km; evezésen a Városligeti tavon; tollaslabdázhatnak; asztaliteniszezhetnek; bócsázhatnak; kipróbálhatják a spinning kerékpárokat; zumba és salsa „órákon” vehetnek részt; nordic walking-olhatnak.


„Még nem értük el, hogy a magyar embereknek 5 százalékánál több mozogjon rendszeresen, pedig ha hetente néhányszor 20 percet sétálunk, vagy valamilyen rendszeres testmozgást végzünk - az egészségügyi állapotunknak megfelelően beiktatunk valamilyen mozgást az életünkbe - és legyőzzük a fotel vonzását, saját lustaságunkat, akkor tovább élhetünk.” – hívta fel a jelenlévők figyelmét az államtitkár.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.