Már második alkalommal támogatják jelenlétükkel és ajándékaikkal is a miskolci vízilabdások a megyei kórház gyermekrehabilitációs osztálya által szervezett Mikulás Kupát. Ez az úszóverseny nem a versengésről, hanem az úszás, a víz szeretetéről szól elsősorban.

A Mikulás Kupa több mint húsz éve hagyomány a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban. A Gyermekegészségügyi Központ uszodáját fogyatékossággal élő gyerekek, mozgássérültek, látás-, hallássérültek, értelmi fogyatékossággal és halmozottan fogyatékossággal élők is használják rendszeresen, szakemberek segítségével kiegészítve és segítve mindennapi mozgásukat. 

- Ez egy olyan úszóverseny, amelyen mindenki részt vehet - mondja dr. Zahuczky Katalin, a gyermekrehabilitációs osztály vezető főorvosa. - Mindenkinek képességeihez mérten segítünk, mindenkinek teret adunk. A Mikulás Kupán a gyerekek megmutathatják a szülőknek, a barátoknak és társaiknak, hogy ők is képesek a vízben versenyezni. Ez olyan „megmérettetés”, ahol mindenki nyer, aki indul. Tavaly voltak először nálunk a Miskolci Vízilabda Club versenyzői, akik idén is meglátogatták a gyerekeket.

Bachner András, PannErgy-MVLC Miskolci Vízilabda Club sportigazgatója, szakmai vezetője szerint minden egészséges embernek feladata, hogy azokra gondoljon, azoknak segítsen, akik nem tudnak úgy sportolni, mint ők. „Mi ezt teljes szívvel csináljuk immár két éve. Kis ajándékokkal is kedveskedtünk, és egy vízilabdás sapkát is felvehettek a fotózáshoz, hogy ők is csapattagnak érezhessék magukat” – mondta.

A miskolci pólósok a Mikulás Kupára természetesen mikuláscsomaggal is készültek, amit – ahogyan a részvételért járó érmeket is – minden gyermek megkapott.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.