Hatodik alkalommal részesültek pénzjutalomban A Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolói a karácsony közeledtével. A Mindennapok Angyalainak áldozatos és sokszor emberfeletti munkáját a Hovány Alapítvány ismeri el ily módon évek óta.

A Mindennapok angyalait, ápolónőket és ápolókat köszöntöttek és jutalmaztak meg a Hovány Alapítvány jóvoltából Kecskeméten, az Otthon Mozi dísztermében. Hovány Márton, helyi vállalkozó 2014-ben hozta létre az alapítványt és a díjat, ám ettől függetlenül nem új keletű a számára a jótékonyság, hiszen még évekkel ezelőtt a főtéren a rászorulókat látta vendégül több alkalommal is. 2014-től viszont már az egészségügyi dolgozók áldozatos munkája előtt is tiszteleg a díjátadó ünnepséggel.

Sokszor ezt a nagyon kemény munkát nagyon szerény anyagi elismerés mellett végzik ezek az emberek hivatásszerűen, hiszen sok ember számára megfizethetetlen lenne ez a fajta munka. Úgy gondoltam, mögéjük kell állnom, hiszen ők az igazi angyalok és legszívesebben azokat segítem én is, akik maguk is sokat tesznek - nyilatkozta Hovány Márton, a Hovány Csoport alapítója.

Az alapítvány jóvoltából idén összesen 30 ápoló részesült – fejenként 50 ezer forint – pénzjutalomban. Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere jóvoltából az Önkormányzat az alapítvány adományát kiegészítve színházjegyekkel és fürdőbelépőkkel ajándékozta meg az egészségügyi dolgozókat.

Az elismeréseket Hovány Márton, dr. Mester László, a Hovány Alapítvány kuratóriumi elnöke, Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere, dr. Horváth Zsolt, a kórház orvosigazgatója és Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató adta át az angyaloknak.

Az ünnepség moderátora idén is Harsányi Levente volt, aki minden évben örömmel eleget tesz Hovány Márton felkérésének. A díjazottak tiszteletére minden évben egy mini koncertet adnak. Szerepelt már a programban korábban többek között Bebe, Tóth Vera, Radics Gigi, Nyári Károly is. Idén pedig ismét Bebe tette emlékezetessé a délutánt.

A díjátadó műsort követően állófogadást tartottak az áldozatos munkát végző ápolók tiszteletére.

 

Forrás: www.keol.hu

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.