Cukorbetegeknek és családtagjaiknak szervezett találkozót a hatvani Albert Schweitzer Kórház. Az előadásokban a család támogató jelenlétéről, a szövődmények megelőzésről is hallhattak előadásokat.       

Sándorné Buda Ildikó dietetikus elmondása szerint a mostani előadássorozat célja is az volt, hogy rávilágítson, a cukorbetegség kezelése gondozása a családban kezdődik. A hozzátartozóknak kulcsszerepük van a megelőzésben, majd a diagnózison át a kezelésben. A kórház egyénre szabott étrend kialakításában is segíti a cukorbetegeket és családtagjaikat, hogy olyan tudatos és tervezett étrendet tudjanak kialakítani, amellyel a cukorbetegség kordában tartható. Ha ezt sikeresen megvalósítják, akkor az életmódváltás is sikeres, és mindent megtettek azért, hogy a cukorbetegségek szövődményeit elkerülhessék.  

A hatvani Egészségfejlesztési Iroda diabétesz napján negyven érintett, cukorbetegséggel élő és hozzátartozója vett részt.

A cukorbetegség tünetei alattomos – mondja a dietetikus. -Mindenképpen gyanakodjunk, ha a családban fordult már elő cukorbetegség, ha túlsúllyal, ezen belül is nagyobb hasi zsírpárnával rendelkezünk. Az is felhívhatja a figyelmet, illetve gyanút kelthet, hogy fokozott étvágy mellett is testsúlycsökkenést tapasztalunk – hangsúlyozta a szakember. Megjegyezte: az időben felismert cukorbetegség jól kezelhető.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.