A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház csecsemő- és gyermekápoló, illetve a gyógymasszőr képzést tart a helyi SZC Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakgimnáziummal együtt.
2019.07.17.
Az idei tanévben nappali és esti munkarendjében is tanulhatnak a diákok. Tanulószerződéssel az az ápoló képzésen nappalin, a csecsemő- és gyermekápoló, illetve a gyógymasszőr képzésen pedig estin.
Bialkó Zoltánné gyakorlati oktatásvezető szerint 58 esti és 28 nappali tagozatos tanulót foglalkoztatnak. Hozzátette, hogy a gyakorlati helyekre előzetesen elkészített csoportbeosztások alapján kerültek a tanulók. Igyekeztek kis csoportokat létrehozni a hatékonyabb munkavégzés érdekében.
A munkaidő napi 7 vagy napi 8 óra, ez a képzéstől és az életkortól, valamint a gyakorlati óraszámtól függően. A nappali rendszerű képzésnél június és július a gyakorlat ideje, az esti rendszerben tanuló hallgatók esetében a nyári gyakorlat zárása augusztus 20.
A gyakorlati képzésben részt vesz több osztály is. Az asszisztálási gyakorlatot a rendelőintézet szakrendelésein, a diagnosztikai részlegeken, a belgyógyászati utókezelőben, az idegosztályon, a szeptikus, az általános és a baleseti sebészeten, a belgyógyászaton, a gyermekosztályon és stroke osztályon lehet végezni.
Képaláírás: A stroke osztályon gyakorlati oktatás közben balról: Laczkó Erika főnővér, Bialkó Zoltánné gyakorlati oktatásvezető, Fekete Mercedes Lili és Oláh Barbara Boglárka harmadéves tanulók a salgótarjáni SZC Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakgimnáziumból
Kép: Gyurkó Péter

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.