Székesfehérváron rendszeresen szerveznek szűrővizsgálatot a lakosság számára. Ezúttal a Köfém lakótelepen várták a szakemberek az érdeklődőket.

Városszerte igyekeznek különböző szűrőprogramokra hívni a lakosságot a megyeszékhelyen, városrészekként is lehetőséget biztosítanak a szakemberek arra, hogy akik tenni szeretnének egészségükért, plusz segítséget kaphassanak hozzá.  A fehérváriak ezt rendre ki is használják, nagy népszerűségnek örvendenek az egészségnapok.

Október 19-én, a Köfém lakótelepen és a Ráchegyen élőket várták a területen működő művelődési házba a Humán Szolgáltató Intézet, a helyi Egészségfejlesztési Iroda és a Szent György Kórház munkatársai.  És, hogy mire nyílt lehetőség? Egyebek mellett általános állapotfelmérés, vércukor-és koleszterinmérés, kardiológiai vizsgálat, általános állapotfelmérés szerepelt a vizsgálati palettán, de gyógytorna bemutató is várta az érdeklődőket.

A következő egészségügyi szűrőnap az egész városra kiterjed majd. November 5-én rendezik meg a már hagyományosnak mondható Szívügyünk Fehérvár elnevezésű programot, az Alba Regia Sportcsarnokban. Évről-évre megtelik ilyenkor a komplexum, idén is számtalan vizsgálatra várják a fehérváriakat a kórház és az Egészségfejlesztési Iroda szakemberei: anyajegyvizsgálatra, dietetikai tanácsadásra, szemészeti vizsgálatra, és vastagbél rák kockázati felmérésre is lehetősége lesz a látogatóknak.

A rendezvényhez kapcsolódóan ebben az évben is rajzpályázatot hirdettek az óvodások körében. Az alkotások bármilyen technikával készülhetnek, a téma az egészségmegőrzés és az egészséges táplálkozás kell, hogy legyen. A kicsiket számtalan értékes nyeremény várja, a pályamunkákat – melyekből kiállítást rendeznek majd a november 5-i egészségnapon - október 29-ig várják a szervezők.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.