Jelentősen javult a térség egészségügyi ellátása, miután tavaly több fejlesztés és eszközbeszerzés is a törökbálinti tüdőgyógyintézetben. Dr. Antal Gabriella főigazgatója beszélt a 2019 fejlesztéseiről és a 2020-as tervekről.

Milyen volt a tavalyi év?

Különösen jó. Befejeztünk számos fejlesztést, ami részben saját forrásból, részben a fenntartó támogatásának köszönhetően valósult meg. Új kapu, új kétsávos út, és a lehető legkorszerűbb beléptető rendszer épült, ami nemcsak a rendet, nemcsak a vagyont, de a betegek biztonságát is szolgálja. Szakmailag a legnagyobb előrelépés az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében tavasszal hozzánk került CT készülék volt. Így komplexszé vált a teljes diagnosztika. Nemcsak a tüdőbetegek, elsősorban tüdőrákos betegek jutnak könnyen, szinte azonnal a fontos vizsgálathoz, hanem Pest megye négy nagy szakrendelő intézetéhez, az Érdhez, Százhalombattához, Budaörshöz és Szigetszentmiklóshoz tartozó betegek is. Ezt tovább könnyíti a nagyon egyszerű előjegyzési rendszer. A különleges atmoszférájú sóbarlangunk is megújult. Ez az elmúlt 15 évben leamortizálódott, 2019-ben fenyővel és só kövekkel építettük újjá. Egy lelkes munkatársunk betegeket is oktat ott. Az öreg tüdőgondozó épület most nyolc szobás alváslaboratóriumnak ad helyet. Nemrég volt a szakmai akkreditációja is, amely után mondhatom, hogy ez az ország legjobb állapotú alváslaborja jelenleg.

Az idén milyen tervei vannak az intézménynek?

Várjuk az EBP újabb korszerű eszközeit, amivel a betegellátás minőségét tovább emeljük. Ilyenek az új alvásdiagnosztikai eszközök, egy teljesen új technikát jelentő különleges ultrahang készülék, amellyel elkerülhetők a mellkasi műtétek. A CT ellátást is fejleszteni készülünk. Az általános CT vizsgálatokon kívül már végzünk CT vezérelt biopsiát egyelőre még csak tüdőből, és idén már szeretnénk kardiológiai CT vizsgálatokat is készíteni.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.