Példaértékű összefogásnak köszönhetően az ország első és eddig egyetlen sebészeti robotasszisztensét vásárolhatta meg a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház. Nyolc település önkormányzata fogott össze a 22 millió forintos finanszírozása érdekében.

A Soloassist II egy különleges orvostechnikai eszköz, amely a kameraasszisztens szakorvost váltja ki a műtétek során. Kiskunhalasi Semmelweis Kórház orvosai a tavalyi évben próbálhatták ki az eszközt, és most már elsőként használják az országban.

A különleges berendezést sebészeti, urológiai, nőgyógyászati operációknál lehet alkalmazni és nagymértékben segíti az orvos munkáját. A robottechnika használata precízebb, kevesebb egészségügyi kockázattal járó beavatkozást tesz lehetővé. A stabilitása jelentette megbízhatóság komoly előrehaladás a sebészetben, kiküszöbölhető vele az asszisztáló orvos remegő keze.

Az eszköz árát kórházi és alapítványi forrásokból, illetve a kiskunhalasi, a kiskunmajsai, a kisszállási, a kiskőrösi, a soltvadkerti, a balotaszállási, a zsanai és a tompai önkormányzat összefogásából sikerült finanszírozni. 

A berendezésről Dr. Szepesvári Szabolcs, a kórház főigazgatója elmondta, nagyon boldog, hogy ezek a települések úttörő módon a kezdeményezés mellé álltak. Köszönetét fejezte ki a támogatók felé, és reményeit a további közös, sikeres, hosszútávú együttműködésre.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.