Jászkarajenő község díszpolgárává választották dr. Kecskés Lászlót, a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet belgyógyász főorvosát.
2019.09.12.
Gyerekkorában Magyarországon nehéz idők jártak, szüleit kulákoknak minősítették, és ez sok negatív következménnyel járt. Kecskés doktor később megértette, hogy ebből fegyvert lehet kovácsolni. A díszpolgári oklevél átvételekor felszólalásában kiemelte: „ne felejtsd el, honnan jöttél”, ami mára mottójává vált, és végigkísérte az életét is. Az orvostudomány iránti érdeklődése egy betegségből adódott és akkor döntötte el, hogy egyszer ő is gyógyítani fog.
„A kudarc fontos, amely, lehet kicsi, nagy, vagy akár szakmai, de ebből a negatív tapasztalatból fegyvert kell kovácsolni” – mondta a főorvos. Hozzá tette, újra neki kell fogni mindennek, de sajnos ez a gondolkodásmód kiveszőben van. „Ne egy szál magunkban éljünk, hanem közösségben, ami azzal kapcsolódik össze, hogy sose felejtsük el, hogy honnan származunk, mert az ősöknek felelősséggel tartozunk” – hangsúlyozta Dr. Kecskés László.
Kiemelte, hogy mindezek mellett fontos a családi háttér is. Befejezésül pedig a saját felfogását mondta el és ajánlotta a jelenlevőknek: „Karai gyerek igyekszem maradni, mert a karaiság, a karai gondolkodásmód eddig bejött. A karaiság egy biztos támaszpont.”

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.