Újabb gyógyszerek kaptak TB támogatást január 15-től. Ezek között van olyan, amely a vérzékenység, de olyan is, amely a Parkinson-kór kezelésére szolgál.

Kásler Miklós szerint huszonhat gyógyszerrel bővült a TB által támogatott készítmények köre január 15-ével. Ezek a gyógyszerek a daganatos és a vérképzőrendszert érintő rosszindulatú betegségek, a vérzékenység, a hepatitis C, a szklerózis multiplex, a Parkinson-kór, az asztma egyik súlyos formája és szívelégtelenség kezelésére szolgálnak.

Azoknak a készítményeknek listája is bővült, melyeket a kórházi ellátásban térítésmentesen lehet igényelni, de ez igaz a járóbeteg-ellátás keretében kiemelt vagy emelt támogatással vényre rendelhető gyógyszerekre is, jelentős anyagi terhet véve le az érintettek válláról.

Az emberi erőforrások minisztere úgy véli, a hazai gyógyszerellátás az elmúlt időszakban követte a nemzetközi trendeket, az új készítmények pedig alakítottak a terápiákon és az ellátási körülményeken. A statisztikák szerint egyébként az elmúlt hat évben 1323 új készítmény kapott TB támogatást.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.