Szerződéssel pecsételték meg a baráti kapcsolatot a zentai és a kecskeméti kórház vezetői. A dokumentummal tovább erősítették az eddig is kiváló együttműködést.
2019.07.03.
A Zentai Közkórház és a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház kapcsolata több évtizedre nyúlik vissza. A szerződés aláírásának napján a magyarországi vendégorvosok már műtétet is végeztek a nemrég beüzemelt laparoszkópos toronnyal Zentán.
Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója elmondta, hogy a két kórház közti „barátság több mint 30 éve tart”, és most az elmúlt időszakban a Zentai Kórházból fiatal sebészkollégák voltak Kecskeméten.
  • A haladó laparoszkópos vastagbélműtétet jöttek tanulni, úgyhogy én remélem, az elkövetkezendő időszakban is gyakran találkozunk velük, és Zenta egy laparoszkópos központ lesz – tette hozzá a főigazgató.

Az aláírt dokumentum a közös tudományos munkát is segíti. Dr. Csáki Beáta, a Zentai Kórház igazgatója szerint „hosszú távon is fényes jövőt hoz a kórház számára”. Hozzátette, hogy Zentán nagyon sok fiatal szakorvos van, akik hajlandóak tanulni és a betegek javára továbbképezni magukat, „és ezzel az együttműködési nyilatkozattal el tudjuk érni, hogy a sebészeten kívül más szakágakban is legyen orvosi vagy szakápolói munkatársunk, akik el tudnak jönni”.
Forrás: pannonrtv.com

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.