Családbarát Munkahely címet kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház. Az elismerést a napokban vehette át az intézmény főigazgatója, Dr. Révész János.
2019.07.17.
Kilencedik alkalommal hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt a nyílt pályázatot, amely a családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését támogatja. A pályázat célja, hogy segítse azokat a munkahelyi programokat, amelyek elősegítik a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és a munkahelyi kötelezettségek összehangolását. Idén az 52 győztes között van a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház is.
Négy közintézmény nyerte el a családbarát díjat, ami Észak- Kelet Magyarország, és Miskolc számára egy sikertörténet – kezdte a héten tartott sajtótájékoztatót Dr. Révész János, kórház főigazgatója.
– Különleges alkalom ez, mert a munka megbecsülésének egy formájáról számolhatunk be. Ezek az intézmények elkötelezettek a saját munkájuk és a munkavállalóik megbecsülése iránt. Egészségügyi dolgozónak lenni, nem egy családbarát hivatás, hiszen az egészségügyben dolgozók munkája nem napi 8 órát tesz ki, sokszor a szabadidőt, hétvégét is fel kell áldozni, azért, hogy valaki becsületesen el lássa a munkáját. A kórház ezért igyekszik kompenzálni dolgozóit.
A főigazgató kiemelte, hogy a kórház nem szakmát vagy munkahelyet, hanem életformát kínál a fiataloknak, amelyben az első a hivatás és a beteg iránti elkötelezettség. Ezzel párhuzamosan a fiatal orvosokat is próbálják segíteni például lakáshoz jutásban, de támogatják a gyermekvállalást is. A kórház területén működik az óvoda is. Emellett a szabadidő hasznos eltöltésére és a rekreációra is van számos lehetőség a kórházon belül. Példaként említette Révész János az önálló fitness termet, a szabadidőparkot, úszómedencét, teniszpályát és a könyvtárat.
A cél, hogy aki a kórházba belép komplex életet tudjon élni – hangsúlyozta ki a főigazgató, hozzátéve, hogy a most elnyert családbarát cím is a kórház ezen törekvéseit támogatja. A díjhoz járó összeget pedig részben családi események lebonyolítására fordítják, ebből finanszírozzák a gyerekek nyári táboroztatását és az év hátralévő részében szervezett nagyobb eseményeket.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.