Kiskunhalason volt a tizedik állomása a Demográfia egészség és szociálpolitika – testvérvárosok a nagycsaládban című konferenciasorozatnak, mely a magyarság erősítését tűzte ki célul. A Kiskunhalasi Semmelweis kórház szervezésében az előadások a nagyközönség előtt zajlottak.

A demográfia, az egészség és a szociálpolitika állt az előadások középpontjában. A két évvel ezelőtt indított konferenciasorozat a magyarságot, a népességet, a családokat, a gyermekvállalást szeretné erősíteni.

– Szeretnénk, ha több gyermek születne, az emberek tovább és jobb életminőségben élnének – foglalta össze a konferencia célkitűzését Dr. Bártfai György, a Diczfalusy Alapítvány elnöke. – Önkormányzatok, kórházak, a szakpolitika, de egyházak is próbálják segíteni a szemléletformálást. A jövőt mi alakítjuk.

A konferencia nyitóbeszédeinek sorában Fülöp Róbert polgármester ismertette a halasi példákat is. A város az állami intézkedések mellett többféle módon próbálja segíteni a családokat és a gyermekvállalást. Ilyen például a jegyes-csomag, a helyi CSOK, a babacsomag és az iskolakezdési támogatás. A megnyitón elmondta gondolatai dr. Bábel Balázs Kalocsa- kecskeméti érsek, Bányai Gábor országgyűlési képviselő és dr. Szepesvári Szabolcs, a Semmelweis-kórház igazgatója, rendezvény házigazdája.

A tudományos programon többféle területet érintettek az előadások, így például szó volt a baba és családbarát kórházról, a három generációs nagycsaládokról, de az idősgondozásról is. 

 

Forrás: halasmedia.hu

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.