A Paksi Atomerőmű térségfejlesztési programját bonyolító Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) keretéből az elmúlt két évben közel 84 millió forint támogatást nyert el a Bács-Kiskun Megyei Kórházhoz tartozó kalocsai Szent Kereszt Kórház.
2019.09.04.
A pályázati forrásból az intézmény modernizálja diagnosztikai eszközparkját, illetve hiányzó műszereket vásárolnak több osztályra is. A projektek közbeszerzési eljárása lezajlott, az eszközöket fokozatosan kapják meg.
– 2017-ben összességében 36,5 millió forintot sikerült nyernünk JETA-pályázaton, ebből közel 17 millió forintért sebészeti, elsősorban traumatológiai eszközöket vásároltunk. Ugyancsak ezen pályázat keretén belül szereztünk karműtő asztalt, laparoszkópos sebészeti kézi eszközt, illetve úgynevezett lemezhajlító traumatológiai műtétekhez szükséges eszközt – tájékoztatott dr. Mócza György főigazgató-helyettes.
A 2018-ban kiírt JETA-pályázat szintén sikeres volt az intézmény számára, ekkor két, egymástól független pályázatot sikerült megnyerniük. Az egyik, 27 millió forint támogatási összegből egy nagy tudású, 2D-s ultrahang-készüléket vettek, illetve beszereztek két betegőrző monitort, és egy endoszkópos vizsgálatok végrehajtására alkalmas fiberoszkópot. A másik közel 20 millió forintos fejlesztést hozott a kórháznak. Ebből központi monitorokat vettek a sürgősségi és az intenzív osztály számára. Sikerült beszerezni e mellett egy szövetkiágyazó és –beöntő asztalt, melyet a szövettani vizsgálatok elvégzéséhez használ a patológia, illetve egy terápiás videóbronhoszkópot, ami a tüdőosztály korábbi, elavult diagnosztikai műszerét váltja ki. Ezen eszközök beszerzése szintén még folyamatban van.
Forrás: baon.hu

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.