Hirtelen azt veszi észre, hogy egyre többen letették az autót és inkább gyalog mennek az munkába? Délelőttönként öltönyös emberek tartanak megbeszélést az irodaházak melletti parkokban? Ez teljesen normális, hiszen elkezdődött az Egészségedre! Mókuskerék helyett! kampány első kihívása.

Az ingyenes program első feladatában a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja (NEFI-EKK) arra buzdítja a munkavállalói csapatokat, hogy hagyják otthon az autót és menjenek gyalog a munkába, vagy szálljanak le buszról pár megállóval hamarabb és kezdjék egy rövid gyaloglással a napot. De kínálunk más alternatívát is: nem csak a munkaidő előtt van lehetőség egy kis testmozgásra, szervezhetnek sétálós megbeszéléseket a szabad ég alatt, de arra is biztatjuk őket, hogy keressék fel személyesen a néhány szobányira található kollégáikat, ahelyett, hogy telefonon egyeztetnének. A lényeg a mozgás, amely különösen az ülőmunkát végzők számára fontos, egy kis kreativitással könnyen be lehet csempészni némi aktivitást a hétköznapi rutinfeladatok közé.


A NEFI-EKK által meghirdetett játékra már több száz csapat jelentkezett. A résztvevők összetétele igen színes: az indulók között vannak például óvodai és iskolai dolgozók, egészségüggyel, biztosítással, szállítmányozással vagy például infokommunikációs szolgáltatásokkal foglalkozó multinacionális cégek munkatársai, de minisztériumi dolgozók és pénzügyi szektor képviselői is fellelhetők a lelkes csapatok között.


A jelentkezőkre 14 hét és 16 izgalmas kihívás vár a jobb közérzetért, az egészségesebb életért. A dolgozóknak az egészséges táplálkozással, fizikai aktivitással és lelki egészséggel összefüggő feladatokat kell csapatban teljesíteniük, valamint a dohányosok online leszokást támogató programban is részt vehetnek. Aki még csatlakozni szeretne, megteheti egészen április 10-ig, jelentkezni a http://mokuskerekhelyett.blog.hu/ oldal regisztrációs felületén lehet.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.