Az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja 2015. áprilisában ingyenes munkahelyi egészségfejlesztési kampányt indít, amelynek keretében munkavállalói csapatokat játékos formában ösztönöz az egészségesebb életre.

Európában a munkavállalók negyede számol be arról, hogy munkahelyi stressznek van kitéve, illetve a munka károsan hat az egészségére. Magyarországon a táppénzes napok számának 60 százalékát munkavégzéssel összefüggő mozgásszervi megbetegedések adják, míg az EU-ban ez az arány 48 százalék. Európai adatok szerint évente 146 millió munkanap veszik el a betegségek, munkabalesetek okozta hiányzás miatt. Ez közel 15 ezer egészséges ember pályakezdéstől nyugállományig terjedő teljes munkaidejének felel meg. Nem csak a munkaadónak, hanem a munkavállalónak is érdeke, hogy minél nagyobb legyen az egészségben eltöltött évek aránya.

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja ezért 2015. áprilisában ingyenes munkahelyi egészségfejlesztési kampányt indít, amelynek keretében munkavállalói csapatokat játékos formában ösztönöz az egészségesebb életre. Célunk, hogy megmutassuk, az egészségtudatosabb magatartás, a jobb közérzet elérése nem lehetetlen, akár napi néhány percben, a munkahelyen is sokat tehetünk azért, hogy fittebbek legyünk, jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

A csapatok április elseje és június 30. között hétről hétre különböző szórakoztató, a mindennapokba könnyen beépíthető feladatokat kapnak, valamint havonta egy összetettebb, több előkészületet igénylő kihívással is szembesülnek, amelyeket közösen kell megoldaniuk. Ez alatt a három hónap alatt a lelki egészséggel, a mozgással és egészséges táplálkozással összefüggő tennivalók várnak a jelentkezőkre, valamint a dohányosok online leszokás támogatási programban vehetnek részt. 

Az Egészségedre! Mókuskerék helyett pályázatára 3-7 fős munkahelyi csapatok jelentkezését várjuk, regisztrálni március 10-től április 3-ig lehet ahttp://mokuskerekhelyett.blog.hu/ oldalon. Az induló csapatok amellett, hogy számos közös élménnyel gazdagodnak és jelentős lépéseket tesznek az egészségtudatosabb életmód felé, ha sikeresen végrehajtják a kihívások több mint 80 százalékát, akkor oklevelet kapnak és nyereményeket sorsolunk ki közöttük.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.