A gyönki Tolnai Lajos Gimnázium tanulói már ötödik éve látogatnak el karácsony előtt a Tolna Megyei Balassa János Kórházba, hogy átadhassák adományaikat az intézményben ápolt beteg gyermekeknek. A gyönki pedagógusoknak köszönhetően a rászorulók, illetve a kórház segítése évfolyamról évfolyamra új diákokat mozgat meg és sarkall önzetlenségre.

A héten adták át ajándékaikat a gyönki gimnázium diákjai és az őket kísérő tanárok a szekszárdi kórház számára. Elsősorban az ápolást és a személyes higiénét segítő tisztálkodási szereket és eszközöket, illetve ruhaneműket adományoztak az intézménynek. Eleinte a gyermekosztály kis betegei számára gyűjtöttek játékokat, de ahogy – a kórház Ápolási Igazgatóságával időközben kialakuló jó kapcsolat révén - egyre jobban megismerték az intézményt, az ott folyó ápolási munkát és a betegek igényeit, úgy vált a diákok karitatív gondolkodása is egyre gyakorlatiasabbá. Fontos lett számukra, hogy adományuk valódi segítséget jelentsen mind a betegeknek, mind a kórházban dolgozóknak.

A kórház dolgozóinak köszönhetően a diákok sem távoztak üres kézzel az intézményből, egy kis vendéglátással és kórházbejárással viszonozták önzetlenségüket. A fiatalok ez alkalommal a műtőblokk képalkotó diagnosztikai berendezéseivel ismerkedtek meg. A lelkes és gondoskodó diákokkal a jó kapcsolatot pedig, az elmúlt évhez hasonlóan, az iskolába kihelyezett pályaorientációs napon ápolja tovább a kórház.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.