Akvarell festményekkel telt meg a Bács-Kiskun Megyei Kórház előadóterme Kecskeméten. Az intézmény volt aneszteziológus munkatársának, Dr. Hámori Katalinnak nyílt meg első magyarországi kiállítása. Az altatóorvos nyugdíjba vonulását követően választott új hivatást.

Dr. Hámori Katalin 16 évig a Bács-Kiskun Megyei Kórházban aneszteziológusként dolgozott, majd a Cegléden folytatta pályafutását. Innen került Svédországba, ahol egy kisváros kórházában lett altatóorvos. Külföldön is közel két évtizedet dolgozott, egy éve azonban a nyugdíjas éveit éli. 2010-ben döntött így, hogy festeni kezd. Svédországban mintegy 30 kiállítása volt eddig látható.

Dr. Hámori Katalin több mint 400 képet festett eddig különböző technikákkal. Leginkább tájképeket fest, de munkái között találni portrét és csendéletet is.

– Nagyon boldog vagyok, hogy az első magyarországi kiállításomra itt a kecskeméti kórházban került sor, a volt munkahelyemen, ahol annyi barátom és volt kollégám dolgozik – mondta a megnyitón az egykori altatóorvos.

A tárlat 2019. december 16-ig tekinthető meg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Onkoradiológiai Központjának előadótermében, a festmények meg is vásárolhatók.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.