Június 21-én rajtolt az a Vereckei-hágótól Budapestig tartó 500 km-es jótékonysági futás, amely kapcsán a véradás fontosságára és a határon túli gyermekotthonban élők megsegítésére szeretnénk felhívni a figyelmet. Az esemény fővédnöke Herczegh Anita, Magyarország köztársasági elnökének felesége, aki ott volt az esemény felvidéki állomásán és a budapesti célba érkezésen is ott lesz, ahol vért is ad.
2017.06.26.
A nyári időszakban különösen nagy szükség van a vérre. Egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a nyári hónapokban azonban kevesebben mennek el a nagy meleg, a szabadságok és a sokakat érintő allergiaszezon miatt.
Az esemény negyedik napján, június 24-én Miskolcra érkezett a futás, ahol a Megyeházán várták a véradókat 14.00 és 18.00 óra között.
Az első 50 véradó egy páros belépőt kapott ajándékba a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba.
Az ultrafutók június 24-én 14.00 órakor érkeztek Miskolcra, ahol Kriza Ákos polgármester, Kovács János főjegyző és Nagy Sándor az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese várta őket a megyeháza előtt. A mezőnnyel lefutotta az utolsó pár kilométert Deák-Bárdos Mihály, Európa-bajnok magyar birkózó, aki a befutót követően vért is adott.
A karitatív futóeseményt az Országos Vérellátó Szolgálat megbízásából Gui Angéla ötletgazda szervezte.
Kép: Csillagpont rádió

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.