A pápai kórház számára fontos a környezethatékonyságra. Napelemek, korszerű világítás és elektromos autó is segíti a kitűzött környezeti célokat.

Elektromos autót kapott a pápai kórház. Dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató szerint hárommiliiárd forintot biztosított a kormány 249 elektromos jármű beszerzésére, amelyeket az ország 90 egészségügyi intézménye között osztanak szét. A pápai kórház a tudatos tervezésnek köszönhetően a környezetbarátabb intézménnyé vált az elmúlt években.

– Már akkor gondolkodtunk gépjármű cserében, saját forrásból megvalósítani azonban nem tudtuk. Ezért örültünk, hogy az autók egyikét mi kaphattuk. Leginkább sürgősségi esetekben, vérkészítmények szállítására, telephelyek közötti ügyintézésekre, szakemberek utaztatására használjuk majd. A környezetbarát és energiahatékony működés hosszú távon anyagi megtakarítást is eredményez. A 2016-ban indított beruházásaink, az E-autó használata, valamint a folyamatban lévő energetikai projektünk, a fűtés-korszerűsítés az ablakcsere mind ezt a célt szolgálja – magyarázta a főigazgató.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.