Életmentő Üveg címmel idén szeptemberben üveggyűjtő kampány indul Kecskeméten. A kampány során a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a háztartásokban keletkező csomagolóanyagok, kiváltképp az üveghulladék szelektíven történő visszagyűjtésének és hasznosításának fontosságára.
2019.09.20.
A kampányt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere kezdeményezte – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit az egyik gyűjtőpontnál tartott Szemereyné, dr. Nagy András, a Bács-Kiskun Megyei Kórház kardiológus főorvosa, a Magyar Nemzeti Szívalapítvány kuratóriumi tagja és Agatics Roland, a DTkH Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.
A cél, hogy a kampány keretében legalább 700 tonna üveghulladék gyűljön össze Kecskeméten. A lakosok a háztartásukban felgyülemlett üvegektől megszabadulhatnak, egyúttal támogatják a szelektív hulladék újrahasznosítását.
Az akció keretében a DTkH három félautomata defibrillátort adományoz, amelyeket kecskeméti közintézményekben helyeznek majd el. A kampányban résztvevő kecskemétiek nem csak egy szelektív hulladékgyűjtésben vesznek részt egy jó cél érdekében, de értékes nyeremények is várnak rájuk. Ehhez elég elvinni a nem használt üvegeket a 10 gyűjtőpont egyikére és játszani a Dobj egy selfie-t nyereményjátékban.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.