Ünnepi vezető testületi ülést tartott a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház. Az évzáró rendezvényen részt vett Engert Jakabné Kecskemét város alpolgármestere és Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei közgyűlés alelnöke is.

Mák Kornél ünnepi beszédében az egészségügyi dolgozókat Szent Kristófhoz hasonlította, megköszönte mindennapi áldozatos, segítő, sokszor megterhelő munkájukat. Ünnepi köszöntőjét követően Dr. Svébis Mihály főigazgató értékelte a kórház 2019-es évét.

Az intézmény vezetője felelevenítette az elmúlt év legjelentősebb szakmai rendezvényeit, az év során kapott egyéni és intézményi elismeréseket, többek között a Családbarát Kórházi Díjat. Ismertette az új osztály- és részlegvezetőket, illetve a folyamatban lévő beruházásokat és fejlesztési terveket.

A kórház munkatársai nevében az intézmény katolikus lelkésze, Molnár Zsolt plébános mondott a közelgő karácsony hangulatát idéző ünnepi beszédet, majd elismeréseket adott át munkatársainak Dr. Svébis Mihály főigazgató.

A testületi ülésen köszöntötték a nemrég Pro-Sanitate Díjban részesült Dr. Ruzsa Zoltánt, az invazív kardiológiai osztály vezetőjét, a Dr. Ozsvár Adrienne-t, a reumatológiai osztály osztályvezető-helyettesét, Dr. Madar Katalint, a csecsemő-és gyermekgyógyászati osztály főorvosát, Pepó Istvánt, a védelmi csoport vezetőjét, illetve központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályt, melyet Dr. Fülep Zoltán osztályvezető főorvos képviselt.

Szintén köszöntötték az ünnepségen Dr. Juhász Mártát, a II. belgyógyászati osztály osztályvezető-helyettesét, Dr. Cserni Gábort, a patológiai osztály osztályvezetőjét, Dr. Máttyássy Adriennt, a pszichiátriai osztály osztályvezető főorvosát, Dr. Pócs Leventét, a traumatológiai és kézsebészeti osztály főorvosát, illetve Dr. Garay Gézát, a központi radiológiai osztály nyugalmazott főorvosát, és Dr. Frank Emilt, a Tüdőgondozó Intézet vezető főorvosát.

Az év végi ünnepi vezető testületi ülésen posztumusz Semmelweis Ignác emlékplakettben részesült Dr. Szepes Attila, a gasztroenterológiai osztály idén elhunyt osztályvezető főorvosa. Kossuth Zsuzsanna emlékplakettet vehetett át Honti Attiláné, a Diétás Szolgálat vezető dietetikusa. Széchenyi István emlékplakettben részesült Fazekas Fülöp, a döntéselőkészítő osztály osztályvezetője, illetve Tudományos díjat vehetett át Dr. Horváth Zsolt, az Onkoradiológiai Központ osztályvezető főorvosa.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.