Legyek a csend, mely mindig enyhet ad címmel tartott előadást Faragó Artúr atya a Szent Lázár Megyei Kórházban.
2019.09.27.
2011 április eleje óta kedd és csütörtök délelőttönként tartanak a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei információs-segítő ügyeletet, melynek során az Onkológiai Osztály betegeinek és hozzátartozóiknak adnak hiteles forrásból származó írott és szóbeli információt a daganatos betegségek tüneteiről, a szűrési lehetőségekről, terápiákról, egyéb a betegségükkel kapcsolatos kérdéseikről. Az ambuláns kezelésen résztvevő és az osztályon és a Hospice részlegen fekvő betegekkel igényeik szerint elbeszélgetnek, segítik betegútjukat. Legfőbb feladatunk, hogy - a teljes értelemben vett - gyógyuláshoz járuljanak hozzá meghallgató beszélgetésekkel. Nem tanácsot adnak, hanem odafigyelést, együttérzést és megértést.
Nagyon fontos, hogy munkájuk ellátásához folyamatosan képzéseken vegyenek részt. Ennek egyik állomása volt a rendezvény.
A mások javára, ingyen, önkéntesen végzett munka története több évszázados múltra tekint vissza, és jelentősége egyre nő. Az önkéntes segítők fontos és nélkülözhetetlen szerepet töltenek be, hiszen ingyenesen végzett szolgálatukkal pótolják az idő-, pénz-, és emberhiány okozta hiányosságokat az egészségügyben és szociális szférában is.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.