A váci járás Egészségfejlesztési Irodája szervezte betegklubban az érdeklődők a gyakorlatban próbálhatták ki a szénhidrátok elosztását a napi étkezések során (főétkezések, kis étkezések), szénhidrát-számításokat végezhettek, gyakorlati tanácsokat kaphattak a mérleg használatának fontosságáról (rizs, tészta, kenyéradagok stb. mérése), valamint tapasztalatot és recepteket cserélhettek.
2019.06.13.
A diabétesz klub utolsó foglalkozása 2019. június 18-án lesz a Jávorszky Ödön Kórház tanácstermében. Szó lesz többek között a cukorbetegség idegi szövődményeiről (neuropathia, mint a diabéteszes láb meghatározó tényezője), a helyes lábápolás alapelveiről, kiegészülve gyakorlati tanácsokkal. A foglalkozás végén minden beteg kap majd egy checklistát azokról az információkról, amit minden cukorbetegnek tudnia kell(ene).
Az egészségfejlesztő irodával a kórház célja, hogy javuljon a lakosság egészségi állapota, növekedjen a születéskor várható élettartama, javuljon az egészségben eltöltött életévei száma, s hogy a fejlesztés hozzájáruljon az ország átfogó népegészségügyi hálózatának kialakításához.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.