Nagy érdeklődés kísérte a Kaposvári Egészség Szabadegyetem első féléves programjait. A 2019. szeptemberében indult előadássorozat első tizenegy oktatási napján több, mint 500 regisztrált látogató vett részt. A program február 5-én folytatódik, további kilenc szemeszter várja az egészségtudatos hallgatóságot.

Kaposvár víziója 2030-ra Magyarország legegészségesebb városává válni, amely cél elérése érdekében a város szorosan együttműködik a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházzal. Az Egészség legyen – Kaposvár 2030 program részeként megvalósuló Kaposvári Egészség Szabadegyetem első félévének ünnepélyes záró rendezvényén az előadások és tesztírás mellett díjazták a legjobb előadót is, illetve a hallgatók az első félév teljesítéséért oklevelet vehettek át.

Dr. Moizs Mariann, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója a zárórendezvényen tartott előadásán az intézmény múltjának első száz évét mutatta be, illetve a Tanúságtevők című, a kaposvári kórház gondozásában megjelent orvostörténeti kiadványról tartott ismertetőt az érdeklődők számára.

Dr. Repa Imre, a kórház stratégiai igazgatója a szabadegyetem első félévét értékelte. A program keretében tizenegy alkalommal összesen húsz előadást hallgathattak meg az érdeklődők az orvostudomány, az egészségtudomány, a természet-, gazdaság- és társadalomtudomány témakörökben. Az eseményeknek több, mint ötszáz regisztrált résztvevője volt, közülük kétszázan rendszeresen vettek részt a programokon, záró tesztet írtak, így oklevéllel ismerték el aktív részvételüket.

A Legjobb előadó és legjobb előadás a hallgatók szavazatai alapján dr. Nagy Ferenc Stroke, mint népbetegség című prezentációja volt.

A következő előadást 2020. február 5-én tartják a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.