Hosszas előkészítő munka után 2019. decemberben a Pécsi Törvényszék Cégbíróságán bejegyezték a harkányi kórház névváltozását és közhasznú státuszba vételét, mostantól Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum Közhasznú Nonprofit Kft. néven üzemel az intézmény. A változásokról beszélgettünk dr. Péter Ivánnal, a kórház főigazgatójával.

– A Cégbírósági bejegyzéssel két pozitív hírt is kapott kórházuk december elején.

– Az intézményünkben történő változásoknak két összetevője van, egyrészt kórházunk közhasznúvá vált, másrészt pedig, nevet is változtattunk. A közhasznúság kedvezményeket és kötelezettségeket is jelent majd.

– Hogyan kaphatta meg a közhasznú státuszt a kórház?

– Büszke vagyok, hogy megszerezhettük a státuszt, mivel egy komoly feltételrendszernek kellett megfelelnünk. Amellett, hogy közhasznú tevékenységet folytatunk, az elmúlt évek pénzügyi eredményét is vizsgálták, hogy az erőforrások kapcsán előírt feltételnek is megfeleljünk.

– Miért döntöttek amellett, hogy megváltoztatják az intézmény nevét?

– Az elmúlt években kórházunk óriási fejlődésen ment át, ezt szerettük volna kifejezni a névváltással is. A gyógyfürdőkórház elnevezést az angolul is használható termál rehabilitációs centrumra cseréltük, kifejezve ezzel azt, hogy az elmúlt években a kórház működésében a hangsúlyt az elsődleges rehabilitációs tevékenység irányába toltuk el.

– Hogyan tudták ezt elérni?

– Kinevezésem óta azon dolgozom, hogy kórházunk ismertségét növeljem és jó hírnevét építsem mind szakmai berkekben, mind pedig a páciensek körében. Az elsődleges rehabilitáció irányába történő fókuszváltáshoz a szakmai és technikai háttér megerősítése volt a legfontosabb. A gyógyászati struktúra változásával párhuzamosan erősödött a rehabilitációs szakmai munka kórházunkban. Büszke vagyok arra, hogy az intézményünkben dolgozó orvosok, gyógytornászok, nővérek színvonalas előadásokkal járulnak hozzá a rangos konferenciák programjaihoz, ezzel is öregbítve intézményünk hírét.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.