A szemnyomás mérése egyike azoknak a vizsgálatoknak, amitől a legtöbb beteg ódzkodik, hiszen nem túl kellemes, viszont sok esetben szükséges. A fehérvári szemészet páciensei fellélegezhetnek, egy új eszköznek köszönhetően a vizsgálattal járó kellemetlenség már a múlté.
2019.09.27.
Új orvosdiagnosztikai eszköz segíti a betegek ellátását a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórházban. A Fehérvár Travel alapítvány 2 millió Ft-os támogatást nyújtott az intézmény számára, ennek köszönhetően a Szemészeti osztály egy ICARE 200-as típusú, érzéstelenítés nélküli, hordozható szemnyomásmérő készülékhez jutott, mely diagnosztikai eszközeik tárházának, minőségi ellátásuk bővüléséhez járult hozzá.
A digitális szemnyomásmérőt ugyanis érzéstelenítés nélkül lehet használni, ez pedig nagy előny, főként például a gyermekek esetében. Mint azt Dr. Tóth Jenő osztályvezető mondja, a piciknél már maga a szemnyomás méréshez szükséges cseppek használata is egy tortúra volt – így már ez is a múlté. Fájdalommentesen végezhető el a vizsgálat a készülék segítségével, ami azért fontos, mert sok betegséghez társulhat szemnyomásemelkedés, vagyis az érintetteknél elengedhetetlen vizsgálatról beszélünk. Ráadásul hordozható készülékről van szó, így a vizsgálat akár fekvő, ülő, álló helyzetben is elvégezhető – ezzel a szakorvosok munkáját is gyorsabbá és hatékonyabbá teszi.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.