Legalább egy kicsi mozgásra szeretné rábírni a fotelmagyarokat a fizikai aktivitás és rekreációs munkacsoport. Az otthonüléstől ugyanis sem boldogabbak, sem sikeresebbek nem lesznek.

Kik vagyunk, mit akarunk ?


A magyar társadalom nagy részére mára teljesen elkényelmesedett, szó szerint otthon ülő. A munkacsoportunk ezen szeretne változtatni. Rávenni az embereket arra, hogy az életük akkor lesz örömtelibb, ha aktívan, élményekkel telve, tudatosan töltik a szabadidejüket.


Miért fontos ez? Mi a helyzet Magyarországon a témakörben?


Sarkosan fogalmazva a magyar társadalom Európában az egyik legbetegebb, leghalandóbb. Ennek nagyrészt az életmódunk az oka. Az európia statisztikák szerint a magyarok nagyjából fele annyit sportolnak, mint az uniós átlag. Ezen akarunk változtatni, tudatosabb és aktívabb életre serkenteni az embereket.


Mit szeretnénk tíz év múlva és mi lesz, ha nem történik semmi?


Nem is kell tíz év. Megfelelő szakmai és anyagi erőforrásokkal, célzott kommunikációval már öt év alatt kiemelkedő változásokat lehet elérni az emberek hozzáállásban. Ha azonban az emberek magatartását nem sikerül megváltoztatni, akkor a magyarok legfeljebb a fotelben ülés világrekordjára pályázhatnak.


Hova fordulhatok az ellátórendszeren belül, ha változtatni akarok?


Akik hajlandók kikelni fotelből és segítséget kérnek az életmód váltáshoz, azokat ősztől az Egészségfejlesztési Irodák várják, ahol minden szükséges információt megkaphatnak.


Szlogenünk:


„Fedezd fel újra a mozgás örömét”

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.