A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet több mint 500 millió forint fejlesztési forrást kapott az Egészséges Budapest Programból (EBP) keretében.
2019.10.03.
Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) egészségügyért felelős államtitkára szerint Budapesten és Pest megyében olyan nagy kórházfejlesztési program, mint az EBP nem volt az elmúlt évtizedekben. Horváth Ildikó hangsúlyozta, az intézménynek a mostani kormányzati támogatásból lehetősége nyílik arra, hogy lecseréljen százötven számítógépet és nyolcvan monitort. A csaknem kétmillió ember ellátásáért felelős Bajcsy-Zsilinszky Kórházban húsz éve kezdte meg működését a szívkatéteres labor, amely a mostani támogatásból két csúcstechnológiájú speciális röntgenkészüléket helyezhetett üzembe.
Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója mérföldkőnek nevezte a mostani műszerátadást és a tervük, az hogy az egész kórházat felújítsák. A főigazgató elmondta, a X. kerületi Maglódi úti központi telephelyen új szárnya épül a járóbeteg-szakrendeléseknek, Rákosmentén is megújul a szakrendelő és a közigazgatási határon kívül eső, de a kórházhoz tartozó monori és a gyömrői rendelő teljes felújítása és korszerűsítése is szerepel az EBP-ben. „Évente kétezer szívkatéteres beavatkozást és több mint kilencszáz perifériás érkatéteres eljárást végzünk” – mondta Bodnár Attila. Az elmúlt időszakban 35 százalékkal nőtt az intézményben ellátott infarktusos betegek száma, a kórházi halálozás ezzel egyidejűleg 34 százalékkal csökkent, ami nagyon fontos adat. A tervek között szerepel a szívkatéteres labor továbbfejlesztése is.
Horváth Tamás, Rákosmente alpolgármestere szerint a két új berendezéssel nagyban nőni fog a betegbiztonság. Ráadásul épül a kórház új szárnya és Rákosmentén is korszerűsödni, bővülni fog a szakrendelő.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.