Nyílászáró csere, modern kazánok, szigetelés. Teljes gőzzel folynak a felújítási munkálatok a pápai kórházban. Tavasszal újabb projekt indul az intézményben.

263 éves a Gróf Esterházy Kórház főépülete, amelynek energetikai korszerűsítése tavaly óta– zajlik. Az 1,6 milliárd forintos beruházás keretében kicserélik a nyílászárókat, megújuló energiával működő fűtési rendszert építenek ki, és hőszigetelést is kap az épület. Új gőzfejlesztő kazán gondoskodik majd a mosoda és a konyha gőzellátásáról, és új radiátorokat szerelnek fel. A felújítási munkálatok érintik a szakrendelő és az ápolási osztály épületét is.

A Családbarát Szülészet pályázat keretében már kialakítottak egy kétágyas 24 órás rooming-in szobát, ahol az édesanya és kisbabája első pillanattól együtt lehetnek. Emellett felújították a kórház gyermekosztályát is: kicserélték a burkolatokat, a víz-és villamos szerelvényeket alapítványi támogatásnak köszönhetően.

A tervek szerint pár hónap múlva indulnak az újabb munkálatok. A régi törzsépület szépülhet meg, és a tetőhéjazatot is rendbe teszik, az EMMI 200 millió forinttal támogatja a beruházást.

A pápai kórház jelentős betegforgalmat bonyolít: 2019-ben közel 9000 fekvőbeteget kezeltek az intézményben, a járóbeteg ellátást 315 ezren vették igénybe.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.