Országos sporteseményt rendezett szeptember végén, Szekszárdon a Tolna Megyei Balassa János Kórház, a Szekszárd Kórház Sportkörrel együttműködve. A Balassa Kórházkupa Országos Futballbajnokság mérkőzéseinek a rendezvény egyik fő támogatója, a Szekszárdi Sportközpont adott méltó helyszínt. A vándorserleget idén a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház csapata vihette haza.
2019.10.02.
A labdarúgótornán, négy pályán, az ország minden részéből érkezett csapatok mérték össze tudásukat. A torna szellemiségéhez méltóan, a csapatok összeállítása jellemzően vegyes volt: orvosok, szakdolgozók, biztonsági őrök, azaz a kórházak különböző beosztású munkatársai rúgták együtt a bőrt. Az esemény sikerét jelzi, hogy a szervezők versenyfelhívására Karcagtól Zalaegerszegig, tíz megye és Budapest kórházaiból összesen 22 csapat nevezett és vett részt. A megmérettetést valamennyi csapat nagyon komolyan vette és óriási küzdőszellemről tanúbizonyságot téve harcoltak a helyezésekért.
A bajnokság ötlete a valamikor a kórházak futballrajongó munkatársai körében népszerű, utoljára 2016-ban megrendezett és az óta is hiányolt „Magyar Kórházak Foci Tornája” rendezvény példája nyomán fogalmazódott meg. A dolgozói kezdeményezés megvalósítását nemcsak a Tolna Megyei Balassa János Kórház vezetése vállalta föl, de Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata és számos helyi, Tolna megyei cég, intézmény, vállalkozás is támogatta. A rendezők számára a legfontosabb, hogy ez a sportesemény nem az üzleti haszonról szólt. A cél a közös mozgás élménye, az összetartozás, az emberi kapcsolatok erősítése volt. A szervező Tolna Megyei Balassa János Kórház munkatársainak meggyőződése, hogy a mindennapi munka során is másképp tudnak azok együttműködni, akiket nem csak a kórházi munka, hanem a sport élménye is összeköt.
Az esemény végül nemcsak a szekszárdi kórházra, hanem országosan az egészségügyi szektorra kiterjedő rendezvénnyé vált. A szervezőknek - a nagyszámú, közelebbről-távolabbról érkező csapatot figyelembe véve - nem volt könnyű dolga egy nap leforgása alatt lebonyolítani a bajnokságot, de a szoros időbeosztás és a futballregula kifejezetten erre a rendezvényre való testre szabásával sikerült tartani az időkereteket.
A bajnokság dobogósai: I. a Kanizsai Dorottya Kórház csapata (Nagykanizsa) II. a Bács-Kiskun Megyei Kórház csapata (Kecskemét) III. a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ csapata (Pécs)
A rangadó során összesen 160 gól született. A bajnokság gólkirálya címet 8 góljával Markos Péter, a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház csapatának tagja érdemelte ki.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.