A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya a Neurológiai- és Stroke Osztállyal közösen nemrég Sürgősség, neurológia és a mindennapi kommunikáció címmel továbbképző kurzust rendezett Kecskeméten.

Dr. Szabó István, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház, Sürgősségi Betegellátó Osztályának osztályvezető főorvosa szerint a kurzus célja, hogy a különböző szakmákban gyakorló orvosok és szakdolgozók a betegekkel és a hozzátartozóikkal való kommunikációval kapcsolatban tapasztalatokat cserélhessenek.

A konferencia társszervezője, Dr. Bihari Katalin, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Neurológiai- és Stroke Osztályának osztályvezető főorvosa arról beszélt, hogy minden évben összegyűlnek megvitatni a sürgősségi ellátás és neurológia közös pontjait, az idén a kommunikáció volt a fő irányvonal.

Az immár hatodik éve megrendezésre kerülő továbbképzésen idén is előadást tartott Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos Toxikológia és kommunikáció címmel. Elsőként vett részt a szakmai fórumon Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, aki Kommunikáció az egészségügyben című előadásában a mentők jó gyakorlatait hozta az érdeklődők számára. Dr. Szakács Zoltán neurológus, szomnológus egy egészen különleges, és keveset emlegetetett, de annál fontosabb témát, az alvási apnoét és annak következményeit mutatta be.  Dr. Máttyássy Adrienn, a kecskeméti megyei kórház Pszichiátriai Osztályának osztályvezető főorvosa a haldokló betegek és hozzátartozóikkal kapcsolatos kommunikációról beszélt. Dr. Kovács Dénes szakpszichológus, aki a Szegedi Gyermekklinika Onkológiai Osztályán daganatos betegek lelki kíséretét végzi, szakmájának részleteiről, nehézségeiről beszélt.  Dr. Bognár Zsolt, a Heim Pál Gyermekkórház Sürgősségi Osztályának osztályvezető főorvosa, egyben a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnöke a Magyarországon 2019-ben elsőként megrendezett Sürgősségi Világnap tapasztalatairól számolt be.  A nap végén a kitartó közönségnek Dr. Bukor Barbara, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának szakorvos munkatársa rendhagyó módon mutatta be Szilvási Zoltán, egy Boeing 737-es repülőgép pilótájának segítségével a közös pontokat a légi irányítás és a frontvonalban történő egészségügyi kommunikáció között.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.