A jövő hét elején becsengetnek, sok szülő még ezen a hétvégé szerzi be az utolsó eszközöket. De milyen a jó iskolatáska?
2019.08.30.
Demjén Ferenc óta tudjuk, hogy az iskolatáska bizony nehéz. Azonban a 6-7 éves gyerekek esetében az 2,5-3 kilónál nehezebb táska már nem ideális. Moravcsik Bence ortopéd-szakorvos szerint a jó iskolatáska ergonomikus, légáteresztő és könnyűszerkezetes, jól illeszkedik a gerincoszlopra. Fontos, hogy a pánt megfelelő szélességű és állítható legyen, hogy a vállvonal fölé és a csípőlapát alá ne kerülhessen a táska. A háti résznek merevítettnek és párnázottnak kell lennie, ha pedig derékpánt is van, az még jobb.
Különösen a kisgyerekek számára jó alternatíva lehet a gurulós táska. Ebben a pakolási technika sem olyan bonyolult, mint a hátizsák esetén, ahol a gerinchez közel kell tenni a nehezebb, távolabb a könnyebb dolgokat. A gerinc ebben a korban még porcos, így helytelen tartás, illetve táskaviselet esetén merevebbé válhat a gerinc vagy korai porckopás is kialakulhat. Éppen ezért az oldaltáka ebben az életkorban nem ajánlott, mivel az aszimmetrikus a terhelés korai gerincferdülést okozhat.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.