Hagyományteremtő céllal tartottak pályaorientációs nyílt napot a Bonyhádi Kórházban. Az eseményen a pályaválasztás előtt álló általános és középiskolás fiatalok mellett tanáraikat és szüleiket is szívesen látták, hogy ők is minél teljesebb képet kaphassanak az egészségügyben dolgozók munkájáról.

Dr. Barcza Zsolt, a Bonyhádi Kórház főigazgatója elmondta, ez a rendezvény is azt mutatja, hogy intézményük elkötelezett abban, hogy a jövő generációja betekintést nyerhessen az egészségügyi hivatás sokszínűségébe és nagyszerűségébe. A nyílt nappal alkalmat kívántak teremteni arra, hogy a járásban tanuló diákok megismerhessék a különböző egészségügyi szakmai ágazatokat, a gyógyítás miliőjét és azokat az eszközöket, infrastruktúrát, melyet az egészségügyi szakdolgozók nap mint nap használnak.

Az eseményre érkező diákokat interaktív feladatok sora várta a rendelőintézetben, ahol természetesen a kézfertőtlenítés volt az első lépés.  A rendezvényen részt vevő harmincöt diák ezután több állomáson, más-más sorrendben haladt végig. Voltak, akik a laboratóriumba mentek, ahol megnézhették az analitikai gépeket és láthattak vércsoport meghatározást. Mások egy ideiglenesen berendezett kórterem felé tartottak, hogy megismerkedhessenek az ott használt ápolási és orvostechnikai eszközökkel, mindennapos kórházi kellékekkel, és az újraélesztés eszközeivel. A résztvevők nagy kedvence volt a műtőként berendezett rész, ahol a gyerekek műtői szettbe öltözhettek, kézi műszereket próbálhattak ki és az altatás mobilizálható eszközeit is megnézhették. A gipszmester is bevezette őket a gipszelés rejtelmeibe, a kórházhigiénikus pedig bemutatta a Hand in Scan készüléket, amely nagy sikert aratott, mert interaktív módon gyakorolhatták a résztvevők a kézfertőtlenítést. A vöröskeresztesek seb-imitációs szettjüket mutatták be, valamint egy bábu segítségével az újraélesztést is gyakorolhatták a fiatalok. A röntgenbe, illetve a gyógytorna rendelőbe is bemehettek az érdeklődők, ahol a gyógytornászok interakítv bemutatót tartottak az általuk használt eszközök segítségével. Természetesen a Bonyhádi Egészségfejlesztési Iroda is aktívan részt vett az eseményen, akik a betegségek megelőzésére fektették bemutatójukon a hangsúlyt.

A pályaorientációs délutánt első alkalommal, azonban hagyományteremtő céllal szervezték meg az intézmény dolgozói. A főnővéri testület vállalta a szervezési feladatokat, de lelkesen vett részt vett a munkában a kórház többi munkavállalója, illetve az intézményben működő Egészségfejlesztési Iroda dolgozói is.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.