Szoptatási ambulanciát adtak át a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.  A laktációs helyiségben azokat a kismamákat várják, akiknek szülés után otthon problémáik adódnak a szoptatással.

A kismamák többnyire egyedül maradnak problémáikkal a kórházi szülést követően. Az újdonsült anyukák legtöbbje megpróbálkozik anyatejjel táplálni gyermekét, de sokak számára okoz gondot a szoptatás és inkább tápszerre térnek át. A szoptatási ambulancián előzetes egyeztetés után szakemberekhez fordulhatnak kérdéseikkel. A szoptatási tanácsadás mellett a kismamákat foglalkoztató más típusú kérdéseket is igyekeznek megválaszolni a klinika dolgozói.

Dr. Koppán Miklós, a klinika igazgatója az újonnan elindított szolgáltatás kapcsán elmondta, hogy a szoptatási ambulanciával gyakorlati, kézzelfogható segítséget nyújtanak azoknak az édesanyáknak, akiknek otthon problémájuk merül fel a szoptatás kapcsán.

A ambulancián azokat a kismamákat is várják, akik kulturált, nyugodt körülmények között szeretnék tisztába tenni vagy megszoptatni babájukat, miközben a városban intézik dolgaikat.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.