A Komlói Egészségcentrum falát díszítik a gyermekrajz-pályázat első alkotásai.

Dr. Ságiné dr. Polics Éva, a Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ főigazgatója elmondta, hogy a kórház küldetésének tartja a felnövekvő generáció szemléletformálását. Többek között a rajzpályázat sorozattal is az a céljuk, hogy az egészségnevelést, betegségmegelőzést és a prevenció fontosságát erősítsék a gyermekek körében.

Az első rajzpályázatra tíz intézményből 135 gyerek nyújtotta be alkotását. A verseny mottója dr. Semmelweis Ignác munkásságának jegyében a Tiszta kéz, avagy győzelem a szuperbacik felett. A verseny témaválasztásával a cél az volt, hogy felhívják a gyermekek figyelmét a helyes kézmosás, kézfertőtlenítés fontosságára. A következő kiírásokban is a prevención lesz a hangsúly, a kórház mottóját követve, miszerint: „Az egészség nem egyetlen tett, hanem szokásaink összessége. Azzá válunk, amit rendszeresen teszünk” (Arisztotelész). A rajzpályázat sorozat kapcsán az intézmény vezetősége azt szeretné elérni, hogy a fiatalok pozitív élményeket gyűjtsenek az egészségügyi intézményekkel kapcsolatosan, illetve mindennapjaik részévé váljon az egészségtudatos gondolkodás és az egészséges életmód.   

A legjobban sikerült pályamunkákat díjazták, az intézmény honlapján, illetve a kórház lépcsőházában helyezték ki, ezzel is színesítve az intézményben gyógyuló, szakrendelésre érkező betegek, hozzátartozók és nem utolsó sorban a dolgozók mindennapjait.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.