Hárommillió forintos adományt a kapott a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház. Az összeg az intézmény stroke neurológiájának fejlesztéséhez járul hozzá.

A kórház a támogatást a stroke neurológia progresszivitásának emelésére fogja fordítani. Az átadóünnepségen Dr. Szepesvári Szabolcs, az intézmény főigazgatója köszönetét és háláját fejezte ki a felajánlásért, amely lehetővé teszi, hogy a stroke kezelésének fejlesztése gyorsabbá és könnyebbé váljon. Elmondta, hogy a kórházban jelenleg számos fejlesztés van folyamatban, és ezek közül az egyik legnagyobb mérföldkövet az jelenti, mikor tavasszal az intézmény stroke neurológiája egy teljesen megújult környezetben, egy II-es szintű stroke neurológiának megfelelő technikai háttérrel és személyi feltételekkel, méltó körülmények között fogja várni a betegeket.

A stroke az egyik legsúlyosabb, rokkantságot okozó állapot, ami rengeteg beteget érint. A főigazgató szerint ahhoz, hogy a rokkantak száma csökkenhessen, komoly előrelépésre van szükség ezen a területen. Kiskunhalas a megye fontos stratégiai városaként megfelelő helyszín ahhoz, hogy a stroke-ellátást a térségben megfelelően el tudja végezni. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, komoly anyagi ráfordítás is szükséges, amit a kórház önerőből kezdett el kialakítani.

A kórház a támogatásból olyan eszközöket fog tudni beszerezni, ami a definitív ellátáshoz feltétlenül szükséges, így jövőre lehetőségük lesz egy II-es szintű stroke neurológiai központot létrehozni és működtetni. Dr. Szepesvári Szabolcs azt is kiemelte, hogy fontos felismerni, hogy mekkora a társadalmi súlya ezeknek a kisebb-nagyobb adományoknak.

Merényi Jakab, a Merkbau Kft. ügyvezető igazgatója az ünnepségen elmondta, hogy bár a cég már a korábbi években is támogatott különféle intézményeket, most először gondoltak erre a társadalmi szerepvállalás jegyében. Hozzáteszi, hogy ehhez hozzájárult az is, hogy az üzleti partnereik részére küldött ajándékok helyett most erre a támogatásra fordították ezt az összeget.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.